Biscuiti fragezi sau ciucalai

de Rocsi in Prajituri, 13 Oct 2012 | 35935 vizualizari

 

Acestia sunt biscuitii cu care am copilarit.Ne placeau asa mult, iar mama ii pregatea des si in cantitati foarte mari pentru ca se pastrau mult timp.Vii recomand pentru ca sunt foarte buni iar daca aveti si forma necesara trebuie neaparat sa ii faceti.Daca nu, puteti intinde foi subtiri si decupati cu formele de fursecuri.

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan 800 gr cu untura
  • 10 linguri iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi sau ciucalai:

Intr-un bol amestecam cu un tel, untura, iaurtul si zaharul.
Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de copt si zaharul pudra cu pastaile de vanilie.
La sfarsit punem faina pana aluatul devine usor de modelat, cam ca o plastelina si nelipicios.
Montam forma de biscuiti  la masina de tocat.
Rupem bucatele de aluat, punem in masina si invartim de manivela.
Prin forma prin care ies biscuitii ii taiem cu cutitul cat dorim de lungi.
Ii asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt

Dam tava in cuptorul incins doar cat sa se rumnenasca si sa se usuce foarte putin.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 2 tavi mari si inca una pe un sfert.
Ii lasam doar putin sa se racoreaca, apoi ii tavalim prin zahar pudra.
Sa aveti pofta cand ii savurati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi sau ciucalai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (72)

Rocsi 1

18.11.2012, 14:44

Andreea

gamerx 1

03.02.2014, 19:03

multumesc pentru reteta!

Rocsi 1

03.02.2014, 19:33

Cu placere Gamerx

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi spiralati